torsdag 12. november 2015

Når tok du backup sist?

Kjære leser!

Hvis PC-en din tok kvelden i kveld, hvor mye ville du ha mistet på ordentlig? Husker du å sikkerhetskopiere? Gjør du det ofte?Jeg har hørt om skribenter og forfattere som har fått hele bokmanus slettet - men jeg må jo si at det måtte man nesten kunne forutse at man i alle fall burde sikkerhetskopiere av og til. Men ikke for det, det var en gang jeg var ute for en PC-krasj der jeg mistet ganske mange noveller og dikt. Heldigvis greide jeg å nøste det opp igjen, fordi flere av tekstene var lagt ut på nett, både på mitt nettområde hos ULFF, som den gangen ikke var så mange år ennå, men også hos eksterne nettsteder som tekstene var publisert hos. Man kan si mye om internett, men det at det er mulig å fange inn tekster igjen etter et sånt uhell på egen PC er virkelig verdt å tenke på.

Man lærer av egne feil, og nå har jeg mengder av CD-plater, minnepinner og en ekstern harddisk, i tillegg til diverse utprint. Sistnevnte er mest fordi jeg synes det er mer behagelig å lese korrektur i utprintet versjon, men etter noen PC-uhell har jeg liksom fått det for meg at en tekst slett ikke er ferdig om jeg ikke kan stå med den i hånden... Av en eller annen grunn. Heldigvis er det en stund siden siste gang jeg mistet noe, men den gangen var det noen som greide å få tak i innholdet på PC-en likevel, og føre det over.

For noen år siden fikk jeg en ekstern harddisk til jul av noen i familien. Det er virkelig et tips, om du trenger forslag til ting man kan ønske seg til jul, eller gi bort i gave.

Det er jo ikke bare tekster man er redd for å miste. Hva med bildene dine? Litt kjedelig om to-tre år med bilder plutselig skulle forsvinne, sånn helt plutselig. Man hører jo innimellom om den typen uhell også, slett ikke morsomt for de det gjelder! Greit nok at jeg har de fleste av årene i gammeldagse fotoalbum og liker godt slike album som jeg kan bla i. Men ikke alt fra de siste årene er printet ut, og det kan være greit å ha det trygt oppbevart, og veldig gjerne digitalt også!

Jeg håper at jeg har greid å inspirere deg til å sikkerhetskopiere. I dag. Nå! Neste uke kan være for sent! Så da gjør du det nå med det samme, da?
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar