lørdag 10. mars 2012

Bloggkonkurransen i ULFF er avgjort!

Konkurransen for bloggere ble utlyst av oss i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) i februar 2011, og skulle pågå ut året. Man behøvde ikke ha blogget tidligere for å delta, men starte der og da! Imidlertid kunne det ikke leveres en blogg på slutten av perioden med kun en tekst eller to - eller en som ikke var oppdatert på lenge.
Det var i forbindelse med ULFF sitt tiårs jubileum vi ville lage noe litt spesielt, som skulle gå over et litt større tidsrom. Vi hadde også medlemmer i ULFF med egen blogg fra før, og tenkte dette ville være noe for dem. Konkurransen ble laget som en langsiktig sak, blant annet for å markere jubileet. Håpet var at konkurransen kunne bli spennende og engasjere på en helt ny måte. Man kunne bruke den bloggen man hadde fra før og ev. tilpasse den til konkurransen, eller opprette en helt ny. Men så kom et av de momentene flere feilet på; Det ble gjort klart i utlysningen at både nyopprettede og gamle blogger måtte fysisk meldes på via e-post for å komme med i konkurransen.Bloggkonkurransen i ULFF ble endelig avsluttet og evaluert i begynnelsen av februar 2012. En kan jo lure på om ikke folk hadde fått med seg kriteriene, for en del av det som kom inn var av varierende kvalitet og innhold. Vi fikk flere svar, men flere måtte skrinlegges.
Det ble gitt noen instruksjoner i utlysningen: Vi var klare på at konkurransen skulle gå over et lengre tidsrom, til slutten av 2011, fristen ble til og med litt forlenget, på grunn at vi hadde fått inn for lite relevant materiale. Vi sa også at det skulle være en kultur/litteraturblogg, og at det ikke holdt å bare følge konkurransebloggen til ULFF; man måtte også sende påmelding via mail.


Vi fikk inn noen påmeldinger pr. mail, fra folk som ville melde på bloggen sin. Men bare en av dem stod som følger av konkurransebloggen ved konkurransens slutt. Et krav vi også satte, var at bloggen som vant måtte se oppdatert ut; Hvis siste innlegg var mange måneder gammelt, ville man ikke komme med. Her var det også flere som røk ut.


Som sagt, var det vi fikk inn varierende, og vi stod til slutt igjen med noen ganske få blogger, og kun en av bloggerne hadde fulgt alle retningslinjer og gjort alt riktig, der bloggen også var tematisk riktig. Det å kåre en konkurransevinner på vanlig måte når man bare har en kvalifisert deltaker til slutt er jo litt vanskelig, det var derfor litt tvil om hva vi skulle gjøre; Avblåse hele konkurransen, eller faktisk velge vinneren på bakgrunn av at den aktuelle bloggen var en verdig vinner tematisk, samt at vedkommende fortjente det for både interesse og deltakelse samt tålmodighet gjennom nesten et år. Vi valgte å gå for dette.
Vi i ULFF gratulerer Johanne Magnus fra Bergen så mye med 1. plassen! Hun har nå fått medlemskap og nettområde hos oss i premie, samt et nøkkelbånd. Noe av det som ble notert om vinneren ved gjennomgangen av konkurransen;


"Johanne Magnus med bloggen Ungkul. Kulturblogg. ”Med skrått blikk og humoristisk sans”, som hun skriver. Johanne Magnus er fra Bergen. Student, redaktør for scenekunst i ungdomsavisen Frekvens. Ungkul ligger på Origo-området. Bloggen er påmeldt til bloggkonkurransen via mail i april, og bloggen er jevnlig oppdatert, noe som var et krav. Følger ULFF’s konkurranseblogg. Et annet krav var at den skulle handle om kultur og skriving, dette er oppfylt. Johannes alder er også i målgruppen til ULFF. "

Gratulerer så mye igjen med medlemskap og flott blogg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar