søndag 22. januar 2017

Hvordan skrive i skrivepausen?

Kjære leser!


Du som skriver, står du innimellom fast i skrivingen og trenger et skrivetips?

Jeg tenkte tidligere i kveld at jeg skulle si noe på ULFF-blogger  om at det har blitt litt lite sammenhengende skriving på meg de to siste månedene.


De to siste månedene har vært fylt av så mye annet forskjellig at jeg har ikke funnet den helt store roen til fordypning i egen skriving. Litt har det jo vært, og det gikk fint med skrivingen av julenovellen jeg arbeidet med i oktober og november, altså enda litt lenger tilbake. Men som sagt...

Imidlertid er det vel sånn at man trenger skrivepauser innimellom, for å gjøre andre ting, samle inspirasjon og inntrykk til å utvikle ideer til neste prosjekt, eller inspirasjon og nye innfallsvinkler til prosjekter man allerede er i gang med. Og kanskje det bare er nåværende skriveprosjekt du trenger en liten pause fra, og ikke skriving generelt?

Det jeg har gjort innimellom når jeg har trengt å gjøre noe litt annet, er å omskrive bloggposter jeg er fornøyd med til essays eller artikler, og lagt dem på nettområdet mitt hos
ULFF, for på den måten oppdatere tekstarkivet mitt der litt innimellom også.

Av og til har jeg faktisk opplevd at essayet eller artikkelen da viste seg å bli mye bedre enn det bloggposten(e) var, og gått tilbake til bloggen og rettet opp litt der i ettertid :-) For eksempel kan det jo hende at tre bloggposter som handler om samme tema kan bli en veldig god artikkel om de slås sammen, selvsagt med den redigeringen og justeringene som trengs.

Jeg gjorde som beskrevet ovenfor, blant annet med bloggpostene der jeg skrev om 
min gamle skrivemaskin i sommer, og jeg ble i grunnen fornøyd med å slå dem sammen til et slags essay; Minne om min første skrivemaskin. Jeg kunne helt sikkert jobbet enda mer med den teksten ser jeg, men det kan det tenkes jeg gjør etter hvert. Men uansett, det var ideen om videreutviklingen fra bloggen jeg ville vise deg her. Bruk gjerne dette som et forslag til en skriveøvelse!

Jeg vet ikke om dette vil fungere for deg, og det er kanskje heller ikke alle temaer det er så enkelt å behandle på den måten, men det er i alle fall et forslag på ting man kan gjøre, samtidig som den opprinnelige teksten du hadde tenkt å skrive, får ligge litt på "vent" og gjerne arbeide i underbevisstheten din så lenge :-)


Lykke til!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


(Dette blogginnlegget ble første gang publisert på Gro Jeanettes blogg om skribentliv og helse 20. januar 2017.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar