lørdag 4. juni 2016

Minne om min første skrivemaskin.

En av de tingene jeg i ettertid tenker at Denne skulle jeg fotografert før jeg kastet, er min gamle elektroniske skrivemaskin, mener å huske at merket var Brother. Jeg er nesten sikker på at kvitteringen ligger i en nostalgisk ringperm et sted, mener å ha sett den. Men selve skrivemaskinen ble kastet for mange år siden. Det var et resultat av at jeg hadde fått PC for lengst, samtidig med at det var noe galt med skrivemaskinen på slutten, så den virket litt dårlig. Og jeg hadde jo ikke bruk for den! Jeg husker at det dukket opp blekkpatroner i lang tid etter at selve skrivemaskinen var borte!


Men hvorfor i all verden husket jeg aldri på å fotografere den, mitt skribentverktøy som jeg egentlig var veldig stolt av? Om ikke annet, i alle fall før den ble kastet? Det fins et litt dårlig bilde av meg, der jeg sitter og skriver på skrivemaskinen, men vet du hva? Det er bare meg som vises på bildet, ikke skrivemaskinen! Ikke bra… Jeg som er så forsiktig med å kaste ting, burde ha tenkt over dette... Så var det dette med å være etterpåklok, da... PC var nok blitt mer spennende etter hvert, ja...

Jeg hadde skrivemaskinen min med meg da jeg reiste på folkehøyskole som nittenåring, og jeg husker godt at hun jeg delte internatrom med faktisk hadde nesten den samme, bare at hun hadde svart og jeg hadde grå. Jeg husker også at jeg hadde en brev-venninne i ca. 1988 og utover, der brevvekslingen kun gikk pr. maskinskrevne brev! Det føltes liksom litt mer viktig, også fordi alt i det brevvennskapet dreide seg om skribentliv og føltes som et litt annet nivå enn vanlig brevskriving. Jeg tror det føltes stort fordi det var annerledes enn alt det andre.

Før jeg fikk min første skrivemaskin, lånte jeg den gamle skrivemaskinen som mine foreldre hadde i barndomshjemmet på Bjerkås. Det var på den jeg lærte å skrive på maskin, parallelt med at jeg tok skrivemaskinkurs i valgfag på ungdomsskolen. Den skrivemaskinen er heller ikke tatt vare på, tror jeg. Kanskje ikke så rart, dette er jo temmelig lenge siden, og det har vært mange flyttinger etterpå.

Da gjenstår egentlig bare det jeg ikke har; Et bilde av min gamle venn skrivemaskinen. Jeg har søkt etter denne typen skrivemaskin på internett, men finner ikke noe som likner helt. Skulle det dukke opp et bilde fra gamle dager i et album eller noe, skal jeg komme tilbake til saken :-)
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar