torsdag 12. mai 2016

Et lite eksperiment på bloggen... :-)

Jeg må innrømme at jeg etter at jeg skrev forrige blogginnlegg Utgivelse, oppdateringer og boktips her på ULFF-blogger for noen dager siden, gjorde et lite eksperiment til å begynne med. Jeg lot være å dele det noe sted på sosiale medier, annet enn å legge innlegget tilgjengelig på bloggen. Dette for å se hvor mange som egentlig klikket seg inn på det uten at jeg delte det videre. Det var ikke så mange. Men jeg ser de samme tendensene på min egen personlige blogg også, altså.

Jeg har lest litt om fenomenet jeg beskrev ovenfor, og ser det skrives om at mange vet faktisk ikke hvordan man blir følger av en blogg, og velger derfor kun å følge sosiale medier som er tilknyttet bloggen (Facebook-konto, Twitter etc.), og får derfor kun med seg innleggene hvis de deles videre. I tillegg er det ofte på Facebook og Twitter og andre sosiale medier som det er vanligst at leserne befinner seg, slik at det uansett vil lønne seg å dele det der. Men jeg ville bare forsøke å tekste det ut. Har som sagt gjort det på personlig blogg også, og der skjer akkurat det samme, de delte innleggene blir generelt mye mer lest.

Jeg har delt det nevnte innlegget fra ULFF-blogger nå etterpå, og da rant det inn med flere likerklikk med en gang! Interessant, men ikke så rart kanskje, det har jo med synlighet å gjøre.

Du som er medlem av ULFF vet vel at du kan få din egen bloggkonto på ULFF-blogger? Det er bare å ta kontakt hvis du ikke har fått tilbud om dette. Du kan også selvsagt følge bloggen eller kommentere uten å være medlem hos oss, men for å få egen medlemskonto på den må du være et medlem. Men det er du kanskje?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar