torsdag 3. mars 2016

Vil du skrive en limerick?

Kjære leser!

Nå som det ikke er så fryktelig lenge igjen til påske, tenkte jeg at jeg ville minne om ULFF's lange tradisjon med limerick. Av en eller annen grunn er disse spesielle diktene aller mest populære rundt påsketider, selv om man selvsagt fint kan både skrive og lese limerick hele året! Men det er rart med det, enkelte sjangere er nært knyttet til konkrete høytider, som påsken. For eksempel er det ikke sjelden at det dukker opp en kylling-limerick, altså en kyllingrick som det kalles, i ny og ne. Jeg har også selv skrevet et par-tre kyllingricks, som du finner på den ene Limerick-siden.

I Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) har vi, på helårsbasis vel og merke, en limerick-gjestebok på hovednettsiden vår, der folk sender inn sine limerick, og dette er også for ikke-medlemmer. Gjestebøkene våre er ikke knyttet til medlemskap, det er forklaringen. Både Limerick-gjesteboken og den vanlige gjesteboken var opprinnelig laget som gjestebøker, der utenforstående så vel som medlemmer kunne sende inn sine bidrag. I dag har vi normalt ikke vanlige nettgjestebøker liggende ute, men folk kan sende inn via mail, og så går vi igjennom bidragene og legger ut det aller meste som kommer inn på den siden det gjelder.

Enten du allerede er klar for påske, dreven i limerickskriving eller har lyst til å dele med oss en limerick du skrev for mange år siden - eller kanskje bare lese de bidragene vi har fått inn tidligere, ja da må du gjerne besøke våre limericksider!

Sidene er delt inn etter årstall, og bærer preg av at innimellom har vi ikke fått inn så mye, mens andre år har det kommet inn en god del. Har du lyst til å bidra? I så fall bør du lese reglene for limerick som ligger på Limerick-forsiden.

Limerick er kjent for å ha strenge regler. Vi i ULFF forsøker å følge opp med å luke ut limerick som likner mer på dikt enn limerick, men vi lar dem stå hvis de er sånn noenlunde... Prøv da, så får vi se! Men les anvisningen først, da det er viktig at reglene blir fulgt for å bli godkjent.

Og du - påsken var bare et eksempel. Du kan selvsagt skrive om hva slags tema du vil, men hold deg innen rimelighetens grenser innholdsmessig, da. Limericken skal tåle dagens lys også, vet du! Vi har som du kanskje vet en aldersgrense i ULFF helt ned til 13 år! Vi publiserer for øvrig sjelden eller aldri anonyme bidrag lenger, i så fall er det en veldig god grunn til det. Og vi  vil gjerne ha bidraget på norsk.

Du finner informasjon om innsending på Limerick-siden, men du kan også legge den rett på bloggen i kommentarfeltet, så blir den kopiert over dit den skal dersom den passer inn i konseptet.


I tillegg til limericken, trenger vi navn, bosted og dato.


Lykke til!


Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar