lørdag 27. desember 2014

Dagbok: Valg

 I dag har jeg lyst å begynne å skrive på historiene jeg fortalte på en fest sist helg.  Da jeg forteller historiene godt, skulle dette være ett bra utgangspunkt for å kunne skrive dem godt også.  Jeg håper jeg får det til, men jeg synes det er vanskelig.  Jeg har valgt meg en historie jeg vil starte med, men hvor skal den begynne ?  Det kommer vel an på hvor lang jeg ønsker å skrive den ?  Hvordan skal jeg ende den. Skal det være en moral ved historien eller skal det bare være spenning ?  Skal slutten være åpen og det skal være opp til leseren å undres å tenke selv hva den skal slutte med ?  Jeg velger det siste, så for vi se hva jeg får til.
Jeg må også skrive litt i dagboken min.  Kanskje skal jeg kombinere selve historien med dagboken ?


Utdrag fra dagboken 27.12.2014 05:47
Mørke omgir meg, for jeg har ikke tent noe lys ennå og det er fortsatt mørkt ute.  Det er bare lysene fra juletreet som skinner. Små fargede lys som sitter en i godt humør.  I toppen av treet er det en stjerne,  Stjernen er vakker laget i messing.  Bare konturene av stjernen synes i mørke, men jeg vet den er vakker. Jeg reiser meg for å tenne noen lys og lage meg en kopp kafe.  Det kan være greit å ha noe å drikke på når en sitter seg ned for å skriver.I det jeg heller vann i vannkokeren går tankene til att jeg skulle har skrevet om det å ta bilder også.  Jeg skal ta bilder i dag med det nye fotoutstyret jeg fikk til jul. Helst ville jeg startet tidlig når solen titter frem og blåtimen kommer.  Da er det beste lyset.  Lys er viktig spesielt viktig for oss som lever her oppe i mørke, halve året. Tankene går til det presten snakket om 1.juledag.  "Lyset skinner kun i mørke".  Jeg må le litt inni meg, for det er jo sant, men jeg synes det hele var noe dystert.  Jeg må ikke være trist for å kunne føle att jeg er glad, men en husker gjerne bedre den ene gangen en var glad sammenlignet med dersom en har vært glad tusen ganger.  Om jeg fikk velge ville jeg foretrukket å være glad tusen ganger og husket dem alle litt mindre. Den historien jeg nå skal fortelle husker jeg heller ikke alt fra, men jeg var både glad, redd og litt apatisk gjennom historien.
Jeg sitter i sofa'en hjemme hos meg selv.  Det er 1.  nyttårsdag  Det banker på døren. Det er ett gammelt lite gårshus jeg bor i, så jeg har ikke noe ringe klokke.  "Kom inn roper jeg".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar