fredag 26. desember 2014

Dagbok: Dual

Når en skriver fremkaller en gjerne følelser og kjenner litt på dem.  I går var det mest glede jeg kjente, men også litt sorg.  Den sorgen ønsket jeg ikke å kjenne.

Utdrag fra dagboken 26 des 2014


"Lyster skinner kun i mørket", sa presten. Det var en særdeles dual Gudstjeneste i går.  Koret sang akkompangert av orgel, trompet og obo.  Vakkert, men samtidig tungt.  Dette skal jo være en gledensdag da vi feirer, og ikke sørger.  Fokus i prekenen var att Jesus skulle oppstå.  Hva med de gjerningene han var sendt til oss for å utføre, undres jeg, mens jeg sitter i sofa'en og tyvspiser på rester fra i går.
Kjøkkenet er fullt av skitne kjørler, på spisebordet står det fortsatt tomme glass og ostefatet er ennå på salongbordet.  Det ble en kort 1. Juledag.  Først kirke, for deretter middagsbesøk, hjemme hos oss.  Min bror og damen kom kl 17:00 og dro kl 21:30.  Jeg synes de dro litt tidlig.  Årsaken til den tidlige avreisen var att de skulle dra på hytten i dag, til det ville de være opplagt og uthvilt. Skuffelsen kom krypende når vi satt ved det flott dekkede bordet.  Det eneste jeg manglet var ett par kongler i gullfarge.  Det hadde vært perfekt, men det fungerte uten også.  Konglene kostet 340,- kr pr stykk og det synes jeg ble for dyrt, derfor nøyet jeg meg med å lage bordpynten selv.  Duken var rød, men jeg tenker det hadde vært stilig meg hvit duk.  Kanskje jeg pynter på samme måte bare med hvit duk til en annen jul ?  Jeg var nesten helt fornøyd med dekkingen, og som dere ser på bildet var det pent. Min bror ville starte på ost og kjeks kl 20:30.   Denne lille skuffelsen var jo også en bekreftelse på att vi hadde det hyggelig sammen, ellers ville jeg ønsket att de skulle gått tidligere.  Middagen startet med Champagne,  Det gav det hele ett festlig og humørfylt preg.  Deretter ble det servert tre retter.  Til forrett var det skogspate, hovedrett kalkul og til dessert ble det engelsk Julepudding med hjemmelaget Brandy saus.  Drikke fulgte til alle rettene:  Champagne, rødvin og dessertvin.  Nydelig godt.

 Julen er ikke ferdig helt ennå, men det føles slik.  Min Mor skal reise hjem med toget i dag formiddag. Det skal bli godt å få gjøre det en selv ønsker resten av denne fri dagen.  Dersom været er fint vil jeg gå på tur og ta bilder, ta meg en tur på Sats og ringe Gerd-Helen.  I morgen starter jeg slankekur.  Da blir det å leve på pulver frem til nyttårsaften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar