mandag 16. september 2013

Litterære arrangementer i forbindelse med Oslo Bokfestival.

Endelig tid for å feire Oslo bokfestival! Vi i ULFF møttes først på DeichmanskeBibliotek avdeling Bøler, for blant annet vise frem ULFF's egen hylle hos biblioteket. Vi er midtveis i september, og lørdag 14. september ser ut til å bli fin værmessig i alle fall! Utlysning av skrivekonkurranse var det som sto først på programmet, før vi reiste inn til Oslo. Det føltes nesten som en liten nasjonaldag, dette! Og for et stort program vi hadde laget, i to deler!

Turen gikk videre til Oslo bokfestival i Oslo sentrum. Her studeres programmet enda en gang. Hvilke arrangementer skal vi velge, tro? Vi var utrolig heldige med høstværet, og det la ikke akkurat noen demper på iveren! Ikke antydning til regn, ikke for kaldt, ikke for varmt. Fantastisk :-)

Oslo sentrum var full av mennesker. Bare det å se det engasjerte livet rundt oss, enorme bokhav og kjendiser og forfattere overalt. Virkelig mye å se og høre på, det var en stor opplevelse i seg selv! Vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) traff mye folk, hadde fine samtaler med flere, du verden så hyggelig!
Et styremedlem kjøpte bok av Jon Michelet personlig og fikk den signert, i Norlis festivaltelt. Det så absolutt ut til å være en hyggelig samtale! Noe av det vi også hørte på, var intervjuet med Arve Tellefsen, der han fortalte fra sitt liv. Undertegnede hadde en plan om å få kjøpt boken «Arve Tellefsen: Æ må jo spæll?» skrevet av Ole-Einar Andersen, i gave til et familiemedlem, og jeg greide faktisk å stoppe Arve og få boken signert. Veldig fornøyd med det! Han tok seg god tid, og lurte å hvem han skulle stile boken til, og ba meg hilse. Veldig hyggelig å treffe han!

I løpet av en travel dag trenger man en lunsjpause. Kaffebrenneriet hadde en nydelig yoghurt og kaffelatte. Det kunne trenges etter mye gåing. Køen var så lang at den rakk gjennom hele rommet og helt ut døren i andre enden av rommet :-)

Det var så mange spennende foredrag, men en får ikke med seg alt. Mange av dem ble arrangert samtidig, noe foregikk langt fra hverandre så det ble ikke lett å henge med på alt. Vi fikk med oss showet "Hete poeter og ord som faller" på Sehesteds plass , der forfatterne (bl.a. Jan Erik Vold) hadde stilt seg opp i hvert sitt vindu i bygningene rundt, veldig kreativt og artig laget! Og enda er det så mye jeg ikke er nevnt, jeg sender varme tanker til dere som var med og alle dere jeg traff denne dagen! Det fins også folk jeg har kjent i mange år via internett, men som jeg traff for aller første gang denne flotte dagen! Mange varme hilsener til dere også!

Etter hjemkomsten var det på sin plass med en aldri så liten oversikt over alle bøkene jeg hadde kjøpt. Veldig mange på billigsalg, andre tilnærmet normalt. Veldig inspirerende og innbringende! Avslutter med et bilde tatt på Deichmanske bibliotek Bøler, av medlemmer i ULFF;Bokfestivalen startet på Bøler bibliotek:
Gro Jeanette, Stein Erik og Synne.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar